19|11 YouTube-orgeldag op Urk

Text Example

advertentieOp initiatief van organist Minne Veldman wordt op zaterdag 19 november in de Rehobothkerk te Urk een YouTube–orgeldag en -orgelconcert gehouden. Veldman, zelf met 120 orgelvideo‘s zeer actief op YouTube, vond het tijd voor een ‘real-life‘-ontmoeting tussen organisten en orgelliefhebbers op het digitale videokanaal.

Op 19 november komen bijna 40 organisten en orgelliefhebbers (die allemaal een YouTube-account hebben) naar Urk om daar elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren en eventueel zelf het orgel in de Rehobothkerk te bespelen. De deelnemers komen overal vandaan: van Gouda tot Rijssen en van Katwijk tot Twist-Schöninghsdorf in Duitsland.

De dag wordt afgesloten met een openbaar orgelconcert in de Rehobothkerk te Urk door 12 verschillende organisten: Minne Veldman (Urk) bijt het spits af, gevolgd door Evert Stomphorst (Gouda), Marco Nijland (Houten), Gerard Botter (Noordscheschut), de 17-jarige Gert van Hoef (Barneveld), Leo Ravensbergen (Valkenburg), Taeke v/d Akker (Vroomshoop), Justin v/d Heuvel (Leerdam), Kees Verhoek (Zoetermeer), de 14-jarige Jos Maters (Bunschoten), Pieter de Hon (Krimpen a/d IJssel) en André Nieuwkoop (Duitsland). Deze organisten spelen veel improvisaties en koraalbewerkingen uit de ‘Hollandse romantische school’ en ook enkele andere orgelwerken.

Het orgelconcert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor het orgelfonds van de Rehobothkerk te Urk.

Bezoekers kunnen de organisten ook zien spelen op een groot videoscherm in de kerk, door het gebruik van een videocamera en een beamer. Opnamen van YouTube-orgeldag zullen naar alle waarschijnlijkheid ook op YouTube worden gepubliceerd.

Meer informatie

www.minneveldman.nl

www.youtube.com/user/AAHinsz

© 2011 www.orgelnieuws.nl