19|4 Historisch registreren op een Van Peteghem-orgel

Text Example

advertentiePeter van Dijk geeft zaterdag 19 april een workshop over historisch registreren op een Van Peteghem-orgel. Hij behandelt de vraag wat de historische gronden zijn om een orgelcompositie passend te registeren. Met deze vraag wordt elke organist geconfronteerd, zegt Stuurgroep Van Peteghem, die de workshop organiseert.

De workshop vindt plaats rond het Pierre Van Peteghem-orgel in de Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk in Gent. Het instrument biedt heel wat registratiemogelijkheden, maar kan ook worden beschouwd als een typerend voorbeeld van historische orgels in Vlaanderen.

Van Dijk begint zijn werkwinkel om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur is er een broodjeslunch. Om 16.00 uur is er een kort afsluitend concert.

De bijeenkomst is bedoeld voor professionele en gevorderde semi-professionele amateur-organisten. Geïnteresseerde niet-organisten zijn van harte welkom.

Aanmelden voor workshop en lunch kan enkel door voor 12 april 15 euro (of 8 euro voor studenten) over te maken op de VDK bankrekening van de Stuurgroep 891-5840443-83 onder de vermelding van ‘workshop historisch registreren’.

Nederlandse deelnemers kunnen het bedrag overschrijven door gebruik te maken van de volgende BIC en IBAN nummers: BIC VDSPBE91 en IBAN BE14 8915 8404 4383.

Stuurgroep Van Peteghem-orgel

© 2008 www.orgelnieuws.nl