20-24|09 Bachfestival Dordrecht

Text Example

advertentie‘Johann Sebastian Bach, zijn spirituele wortels en zijn spirituele invloeden’ is het thema van de Internationale Orgelacademie die van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september 2010 plaatsvindt in de Grote Kerk van Dordrecht.

De orgelacademie is onderdeel van het eerste Bachfestival Dordrecht, dat duurt van 17 tot en met 26 september. Tijdens het festival is er veel muziek van Johann Sebastian Bach en op Bach geïnspireerde muziek uit de eeuwen daarna. Artistiek leider van het festival is Cor Ardesch, organist van de Grote Kerk en stadsorganist van Dordrecht.

Tijdens de orgelacademie stellen de docenten Peter van Dijk, Bert Matter en Ludger Lohmann muziek uit Renaissance, Barok, Verlichting en de overgang naar de vroege Romantiek aan de orde. Verder besteden ze aandacht aan de invloed van deze stijlperioden op de hedendaagse muziekcultuur en de ontwikkeling van de orgelbouw gedurende de verschillende perioden.

De cursus vindt plaats op zowel het Bach-orgel als het Kam-orgel van de Grote Kerk in Dordrecht en op andere orgels in stad en regio.

Zie ook

www.bachfestivaldordrecht.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie www.orgelfotografie.nl