20|06 Tweede Thoolse Orgeldag rondom thema ‘Water’

Text Example

advertentieOp zaterdag 20 juni wordt op het eiland Tholen voor de tweede maal een orgeldag gehouden. Een drietal Thoolse orgels zal die dag te bezoeken en te beluisteren zijn. De Noors/Estste organiste Ines Maidre zal de instrumenten bespelen. Het voor deze dag gekozen thema ‘Water’ zal in de door haar gekozen orgelwerken een telkens terugkerend element zijn.

Vanaf 10.00 uur zijn deelnemers aan de dag welkom in de Hervormde Kerk aan de Ring 1 in Sint-Annaland, waar Ines Maidre, ná koffie met iets zeeuws erbij, het Leeflang-orgel zal bespelen. Het concert begint om 10.30 uur. Op het programma staan o.a. Bach, Kerll en Mendelssohn.

Om 11.30 uur vertrekt het gezelschap naar Tholen waar in de Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk om 12.00 uur het drieklaviers Van Dam-orgel wordt bespeeld met werken van o.a. Bach, Reuchsel en Hovland.

De lunch is van 13.30 uur tot 14.30 uur in de Gasthuiskapel (achter de Grote Kerk, Kerkstraat 15). Hier staat een klein tweeklaviers Van Vulpen-orgel.

Het slotconcert wordt gegeven in de Ichthuskerk in Tholen (Doelweg 7) waar Ines Maidre werken van Sweelinck, Buxtehude, Bach en Händel ten gehore zal brengen op het Van Vulpen-orgel. Ds. M. van Kooten uit Scherpenisse hoopt in elke kerk een korte toelichting te geven.

Aanmelden

Wie deze Tweede Thoolse Orgeldag wil meemaken, kan zich (graag vóór 12 juni) en bij voorkeur per e-mail opgeven bij:

Mevr. M. Lanooy-van Dalen

E-mail: mlanooyvandalen@simpc.nl

Telefoon (0166) 66 46 15

Toegangsprijs

Toegangsprijs voor drie concerten inclusief koffie bedraagt € 12,50. Lunch € 7,50. Voor één concert is de toegangsprijs € 5,00. Betaling kan per bank op rekeningnummer 35.11.50.366 Rabobank Oosterschelde t.n.v. J.J.L. Lanooy-van Dalen in Scherpenisse of bij de eerste kerk.

Zie voor meer info over Ines Maidre

www.inesmaidre.com

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 foto Hervormde Gemeente Tholen