20|07 Maastrichtse orgelwandeling start niet in Martinuskerk

Text Example

advertentieDe jaarlijkse orgelwandeltocht in Maastricht op 20 juli a.s. begint niet, zoals in de Orgelvriend van juli/augustus is vermeld, bij de Sint-Martinuskerk in Maastricht-Wyck, maar om 13.00 uur in de Onze Lieve Vrouwebasiliek.

Door de slechte staat waarin het Pereboom & Leijserorgel in de Martinuskerk verkeert, zijn ook alle concerten voor deze zomer afgelast. Het orgel behoeft een algehele restauratie en tot die tijd kunnen er geen concerten gegeven worden omdat er te veel mankeert aan het orgel. Voor de komende jaren is er weinig zicht op verbetering van de toestand omdat er geen geld beschikbaar is en alle subsidieaanvragen tot nog toe zijn afgewezen. De drie jaar geleden opgerichte Orgelkring Maastricht-Wijck staakt dan ook haar activiteiten, in de hoop op betere tijden. Zij hoopt dat er op de een of andere manier een weg gevonden wordt om het unieke, driemanuaals, romantische Pereboom-orgel van de totale ondergang te redden.

De toegang voor de orgelwandeltocht bedraagt 5 euro. De tocht voert verder via het Stadhuis naar de Matthiaskerk en ten slotte naar de Sint-Servaasbasiliek. Organist is Rob Waltmans.

© 2011 fotografie www.kerkgebouwen-in-limburg.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl