21 april | ‘In het spoor van Feike Asma’

Text Example

advertentie‘In het spoor van Feike Asma’ is de titel van een orgelevenement dat de Feike Asma Stichting op zaterdag 21 april organiseert in de Grote of St.-Laurenskerk te Rotterdam. De stichting wil voortbouwen op het werk Feike Asma (1912-1984).

Naast koraalbewerkingen van Zwart en Asma en een orgelwerk van J.S. Bach, spelen Herman van Vliet en Jan Hage bekende en minder vaak gespeelde orgelwerken uit de romantiek: Liszt, Reger, Guilmant. Widor, Langlais, Alain, Dupré, Vierne en Andriessen. Ter inleiding op zijn concert geeft Jan Hage een toelichting op de werken die hij speelt.

Het bestuur van de Feike Asma Stiching wil de ontwikkeling van de koraalmuziek stimuleren. Hiertoe zal Jan Hage aan het eind van zijn concert in symfonische stijl improviseren op een bekend koraal, een stijl die Feike Asma zo na aan het hart lag.

Aan het begin van het orgelevenement vindt presentatie plaats van een dvd- en cd-box van Feike Asma. Tijdens de pauze is een video-opname te zien van Asma. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en met de concertgevers na te praten.

Aanvang

13.15 uur; einde: ongeveer 17.45 uur.

Toegangsprijs

€ 10,00

Meer informatie

www.feikeasmastichting.com

Programma

13.15 uur – kerk open; ontvangst; koffie, frisdrank en broodjes verkrijgbaar

14.00 uur – presentatie CD/DVD

14.15 uur – 15.15 uur concert Herman van Vliet

15.15 uur – 16.00 uur pauze; verkoop CD’s; bekijken video

16.00 uur – inleiding op de te spelen werken door Jan Hage

16.15 uur – 17.15 uur – concert Jan Hage; afsluiting met improvisatie

© 2007 www.orgelnieuws.nl

© 2007 foto Feike Asma: Koos Schippers, Lisse