21 november | Symposium ‘Hoezo…’

Text Example

advertentieDe Vereniging Nederlands Platform voor Orgelkunst en –cultuur (VNPO) organiseert dinsdag 21 november een symposium over de toekomst van het orgel in onze muziekcultuur. Het evenement met als thema ‘Hoezo: Koninklijk instrument? Nieuwe ideeën over de toekomst van orgelprogrammering en -promotie in Nederland’ vindt plaats in concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam.

Gedurende de dag houden vooraanstaande mensen uit de muziekwereld korte voordrachten over mogelijkheden, kansen en praktijkervaringen, gevolgd door paneldiscussies onder leiding van Neil Wallace, hoofd programmering van De Doelen. Martijn Sanders, voormalig directeur van het Concertgebouw in Amsterdam, leidt het thema in. Deelnemers aan het symposium krijgen gelegenheid hun mening te laten horen.

Het symposium valt samen met het voltooien van de eerste fase van de restauratie van het Flentrop-orgel in De Doelen. De Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling bespeelt het Doelenorgel, al dan niet in samenwerking met de trombonistenklas van het Rotterdams Conservatorium.

Het symposium wordt afgesloten in de Burgerzaal van het Stadhuis in Rotterdam. Daarnaast is er muzikale medewerking van een hoornkwartet onder leiding van Herman Jeurissen, Ad van Sleuwen, piano, en Geert Bierling, drukwindharmonium. Bierling bespeelt ook het Standaart-orgel van de Burgerzaal. De Rotterdamse wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) houdt een toespraak.

Het symposium is bedoeld voor cultuurbeleidsmakers, concertzaalbeheerders, concert- en festivalorganisators, kerkbeheerders, organisten en orgel- en muziekliefhebbers.

Toegangsprijs (inclusief lunch) € 15.

Opgave tot uiterlijk 11 november door het sturen van een email naar

vnpo@vnpo.nl of bij: Secretariaat VNPO Symposium 2006, Spinbolplein 5, 3052 XS Rotterdam.

Het bedrag van € 15 per persoon moet gelijktijdig worden overgemaakt naar bankrekening 1836.37.224 ten name van de VNPO te Veldhoven.

Deelnemers moeten op de symposiumdag gebruikmaken van de ingang tot de Eduard Flipsezaal, Karel Doormanstraat 223.

Meer informatie

www.vnpo.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie Wim van der Ros