21|03 Afscheidsconcert voor Jos Beijer

Text Example

advertentieEen ernstige en ongeneeslijke ziekte maakt het niet langer mogelijk zijn vak als musicus uit te voeren. Zondagmiddag 21 maart zegt Jos Beijer het vak officieel vaarwel met een afscheidsconcert in Maurik.

Jos Beijer (*1970) was jarenlang actief als kerkmusicus (o.a. in St. Bartholomeüskerk in Poeldijk), dirigent, organist en componist. Als organist was hij initiatiefnemer van het MIDI-pijporgel in de kerk van O.L.V. ten Hemelopneming in het Betuwse Maurik. Dit orgel is een mechanisch pijporgel dat via aanslaggevoelige MIDI-contacten synthesizers en andere elektronische muziekinstrumenten aan kan sturen. Mogelijkheden waarvan hij als componist ook gebruik maakt.

In het afgelopen jaar werd bij Jos Beijer de diagnose MNGIE gesteld, een bijzonder zeldzame, progressieve spier- en stofwisselingsziekte die op termijn als gevolg heeft dat verschillende lichaamsfuncties uitvallen.

“Mijn afscheid van het mij zo geliefde vak dreigt daardoor redelijk in het duister plaats te vinden, op een moment dat niemand het waarneemt.

Om nu toch officieel een heus moment aan te kunnen wijzen, heb ik besloten om een Afscheidsconcert te organiseren. Als mijn lichaam het toelaat zal ik er orgel spelen en dirigeren. Op het programma staan louter eigen werken. Zo geef ik immers een beeld van wat mij nog rest als musicus: het scheppen van nieuwe klanken. Componeren kan immers in je eigen tempo en op momenten dat je lichaam het toelaat.” zo schrijft Beijer.

Het afscheidsconcert vindt plaats op zondag 21 maart om 16.00 uur in de O.L.V. ten Hemelopnemingkerk aan de Buitenweg 2 te Maurik. Aan het concert werken mee: Bas Groenewoud, Maria de Moel, Ronald Threels, Paul Valk, Marco Vermeulen, Kamerkoor Couleur Vocale Poeldijk en (als zijn lichamelijke toestand dat toelaat) Jos Beijer.

De toegang tot het concert is gratis.

Meer informatie op www.josbeijer.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl