21|04 De SnertOrgelTram Rotterdam gaat weer rijden

Text Example

advertentieZaterdag 21 april is het weer zover. De SnertOrgelTram wordt weer van stal gehaald. De historische tram berijdt dit jaar de rails ook op de linkeroever van de Maas waar twee orgels worden bezocht.

De orgeltocht gaat van start in de Nebokerk ’op’ Zuid waar de tram bijna voor deur stopt en voldoende parkeergelegenheid is. In de kerk is ontvangst met koffie.

Na een inleiding over het kerkgebouw uit 1926, zal Hans van Gelder een lezing verzorgen over Jan Pieterszoon Sweelinck en zal Rien Donkersloot het Verschueren-orgel uit 1966 bespelen.

De SnertOrgelTram rijdt via een toeristische route naar Barendrecht. Onderweg wordt de lunch geserveerd (snert) en worden de deelnemers muzikaal (met een accordeon of ’buikorgel’) en verbaal onderhouden. De volgende halt is Barendrecht waar in de wijk Carnisselanden het nieuwe kerkelijk centrum Carnisse Haven staat. Hier plaatste de firma Pels & van Leeuwen in 2009 het Pels-orgel uit Heiloo.

Het slotconcert (in samenwerking met de Feike Asma Stichting) vindt plaats in de Laurenskerk met Hayo Boerema en Arjen Leistra aan de klavieren.

Het programma begint om 11.30 uur en zal rond 17.30 uur worden afgesloten.

Meer informatie en inschrijven

Snertorgeltram Rotterdam

© 2012 www.orgelnieuws.nl