21|05 Openbare les rond Walcker-orgel Wildervank

Text Example

advertentieDit jaar bestaat de Grote Kerk in Wildervank 100 jaar. De Monument- en Concertcommissie heeft als onderdeel van de festiviteiten op zaterdag 21 mei een openbare les met studentenconcert georganiseerd rondom het Walcker-orgel (1913) van de kerk. De docenten zijn Theo Jellema en Erwin Wiersinga.

Jellema en Wiersinga, beiden orgeldocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, geven die middag openbare lessen voor amateurs en orgelleerlingen. Centraal staat het werk van Franz Liszt en de Duitse romantici Reger (zijn opus 135a) en Karg-Elert. De dag wordt afgesloten met een avondconcert door conservatoriumstudenten.

De masterclass is ook vrij toegankelijk voor luisteraars, de kerk is de hele middag geopend. Ook de toegang tot het avondconcert is gratis.

Programma

14.00 uur – Introductie over de muziek en het orgeltype door Theo Jellema en Erwin Wiersinga

14.30 uur – Voorspelen van werken door conservatoriumstudenten. Voor geïnteresseerden is een partituur met registraties beschikbaar.

15.00 uur – Openbare les door Theo Jellema en/of Erwin Wiersinga.

18.00 uur – Voor deelnemers wordt gelegenheid tot eten geboden in Concordia (grote zaal bij de kerk).

19.30 uur – Concert door conservatoriumstudenten. Pauze met koffie. Het concert eindigt om circa 22.00 uur. Toegang gratis.

Aanmelden

Deelnemers voor de openbare les kunnen zich aanmelden bij Wim de Olde via info@walckerwildervank.nl . Het niveau is niet van belang. Het gaat de organisatie vooral om ‘de ervaring, van elkaar leren, andere organisten ontmoeten, een gezellige dag hebben en bovenal een ontmoeting met ons bijzondere Walcker-orgel’. Deelnemers wordt gevraagd zelf een keuze te maken uit werken van de drie genoemde componisten, waarbij opus 135a van Reger speciaal wordt aanbevolen.

Meer informatie

www.walckerwildervank.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.walckerwildervank.nl