21|09 Concert op vier orgels in Orgelmuseum

Text Example

advertentieOp zaterdag 21 september wordt in het Orgelmuseum in Elburg een concert gegeven op vier orgels. Het concert maakt deel uit van de viering van het 40-jarig jubileum van de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel en vindt plaats in aansluiting op het Nationaal Orgelconcours dat eveneens in Elburg plaatsvindt.

Organist Ton Koopman zal het onlangs door de Orgelmakerij Reil te Heerde gereconstrueerde orgelpositief (foto) in de ontvangsthal van het nieuwe museumonderkomen in het Arent thoe Boecophuis bespelen. In de balkonzaal bespeelt orgeladviseur Wim Diepenhorst het uit de Hervormde Kerk van Gapinge afkomstige achttiende-eeuwse kabinetorgel. In de Gotische zaal staat een kopie van een Zwitsers Baldachin-orgel opgesteld. Erik Jan van der Hel zal dit orgel bespelen. Het Klop-kistorgel van de bovenzaal zal door Jan Geert Heuvelman is samenspel met het ensemble ‘Concerti Amici’ klinken.

De bezoekers wisselen elk half uur van concertruimte. In de pauzes zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Het concert begint om 19.00 uur. De toegang bedraagt € 40,00 per persoon en is inclusief een programmaboekje, consumpties en toegang tot de museumruimte

Het Orgelmuseum is gelegen aan de Kinsbergenstraat 5 te Elburg.

Kaarten bestellen:

Partners in Music

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Partners in Music