22|01 VOGG-excursie Adullamkerk Waarde

Text Example

advertentieAfdeling Zuidwest van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) organiseert op zaterdag 22 januari een excursie naar het onlangs overgeplaatste De Jongh-orgel van de Adullamkerk te Waarde (Zuid-Beveland). Zowel leden van de VOGG als niet-leden zijn welkom.

Het orgel van de Adullamkerk werd in 1978 door W.N. de Jongh te Lisse gebouwd voor het vorige kerkgebouw van deze Gereformeerde Gemeente en had 14 stemmen verdeeld over twee manualen en pedaal. Met de bouw van de nieuwe Adullamkerk, die twee keer zoveel zitplaatsen kreeg, werd het orgel overgeplaatst en uitgebreid met drie stemmen door orgelmakerij Boogaard uit Rijssen. Daarbij werd ook de orgelkas aangepast. Op 8 september vorig jaar werden kerkgebouw en orgel in gebruik genomen.

In samenwerking met de lokale orgelcommissie en de VOGG afdeling Zuidwest wordt zaterdag 22 januari om 14.00 uur een excursie gehouden waarbij het orgel kan worden beluisterd en bespeeld. Orgelmaker Ide Boogaard en de adviseurs van de Orgeladviescommissie van de VOGG zullen tekst en uitleg geven bij het instrument. Die middag zal de afdeling ook haar jaarvergadering houden.

Deelnemers aan de excursie worden verzocht zich op te geven via voggzuidwest@gmail.com

De Adullamkerk is gelegen aan de Meezeweg 2 te Waarde.

Dispositie

Hoofdwerk C-g3

Prestant 8

Roerfluit 8

Octaaf 4

Fluit 4 – 2010

Octaaf 2

Mixtuur III

Cornet III – 2010

Nevenwerk C-g3

Prestant 8 – 2010, was Spitsgamba 8

Holpijp 8

Roerfluit 4

Nasard 2 2/3

Gemshoorn 2

Terts 1 3/5

Schalmey 8 – 2010, was Kromhoorn 8

Pedaal C-f1

Bourdon 16

Prestant 8

Bazuin 16 – 2010

Werktuiglijke registers

Koppel Hoofdwerk – Nevenwerk

Pedaalkoppel Hoofdwerk

Pedaalkoppel Nevenwerk

Tremulant Nevenwerk

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: Dick den Engelsman