22|02 Bijeenkomst rond Utrechts Orgelarchief

utrechts orgelarchief
Utrechts Orgelarchief

Op zaterdag 22 februari vindt in de Utrechtse Universiteitsbibliotheek een bijeenkomst plaats rond het Utrechts Orgelarchief. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stichting Utrecht Orgelland in samenwerking met de Universiteitsbibliotheek en de Stichting Orgelarchief Maarten Albert Vente.

Text Example

advertentie 

Het Utrechts Orgelarchief biedt onderdak aan grote collectie archiefmateriaal waaronder de bedrijfsarchieven de orgelmakers Smit, Bätz-Witte, Vermeulen (Weert),  Fama & Raadgever, de persoonlijke archieven van orgeladviseurs als Klaas Bolt, Maarten Albert Vente, Lambert Erné en Arend Jan Gierveld en het archief van Stichting Orgelcentrum.

 

Kennismaken

Onder de titel ‘Als de archieven spreken…’ organiseert Stichting Utrecht Orgelland een middag waarbij kennis kan worden gemaakt met wat het Utrechts Orgelarchief te bieden heeft. De bijeenkomst vindt plaats in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek Uithof, Heidelberglaan 3, Utrecht. De middag begint om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur is er ontvangst met koffie of thee en een broodje.

 

Aanmelden

Aanmelding voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan via j.siemons1@gmail.com. Aan de deelname zijn kosten verbonden, voor donateurs van Stichting Utrecht Orgelland is deelname gratis.

 

Meer informatie

www.utrechtsorgelarchief.nl
www.utrechtorgelland.nl