22|11 Orgelimprovisatieconcours in Grote Kerk Elburg

orgel grote of sint-nicolaaskerk elburg

In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg wordt op zaterdag 22 november een orgelimprovisatieconcours gehouden in het kader van de festiviteiten rond de officiële opening van het nieuwe Nationaal Historisch Orgelmuseum in de Veluwse vestingstad.

Text Example

advertentie 

De deelnemers krijgen de opdracht om een koraalpartita te improviseren op het koororgel (7/IP), waarna zij op het Quellhorst-orgel (33/IIP) mogen laten horen hoe zij met een vrij thema omgaan. De improvisatoren worden beoordeeld door een jury bestaande uit Pieter van Dijk (Alkmaar), Jan van Gijn (Apeldoorn) en Gerben Mourik (Oudewater).

 

Aanmelden

Deelname staat open voor iedereen die zich in staat acht aan de concoursopdracht te kunnen voldoen, dat kunnen zowel professionele als niet-beroepsmatig actieve organisten zijn, leeftijd speelt daarbij geen rol. Aanmelden kan per mail bij de organisator van het concours, Maarten Seijbel (m.seijbel.1@kpnmail.nl). De kosten voor deelname bedragen € 35.

 

Orgelmuseum

Het concours vindt plaats ter gelegenheid van de officiële opening van het Nationaal Historisch Orgelmuseum in het nieuwe onderkomen in het Elburgse stadskasteel het Arent thoe Boecophuis op vrijdag 14 november 2014. Het openingsprogramma zal later bekend worden gemaakt.

 

Het concours begint om 13.30 uur. De kerk is de gehele middag voor het publiek toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 5. Om 16.30 wordt de prijsuitreiking verwacht die in het Orgelmuseum zal plaatsvinden door de burgemeester van Elburg.

 

© 2014 fotografie www.orgelnieuws.nl