23|01 Orgel Grote Kerk doet mee met cultuurnacht Breda

Text Example

advertentieTijdens de eerste Cultuurnacht op vrijdag 23 januari in Breda presenteren kunstenaarsontmoetingsplaats KOP, Graphic Design Festival Breda, stichting Grote Kerk en Schatten van Brabant een project in de Grote Kerk. Het Franse collectief Anti VJ is uitgenodigd om in het middenschip van de Grote Kerk een animatie te maken.

Het orgel, licht- en geluidseffecten worden gebruikt om een verhaal te vertellen over de geschiedenis van de 15e-eeuwse kerk.

Anti VJ gebuikt gebouwen als projectiescherm. In Parijs, Brussel en Bristol projecteerden ze animaties op het exterieur van bijzondere gebouwen. Speciaal voor het onderdeel Projector Spectre 3.0 verplaatsen ze hun werkterrein naar binnen.

Projector Spectre is twee keer eerder georganiseerd door KOP en het Graphic Design Festival in de binnenstad van Breda. Door de samenwerking met de Grote Kerk en Schatten van Brabant krijgt de derde editie een extra dimensie. Met behulp van allerlei kunstdisciplines komt de Bredase cultuurhistorie tot leven. De animatie is tijdens de nacht doorlopend te zien.

Speciaal voor deze gelegenheid stelde Gerard Maters, voorzitter van de Stichting Orgelconcerten Breda, een collage samen met muziek van Olivier Messiaen en Philip Glass. Tijdens de video/lasershow zal hij deze collage tussen 20.00 uur en 00.00 uur een aantal keren uitvoeren.

De Cultuurnacht duurt van 19.00 uur tot 02.00 uur. Bredase musea, theaters, galeries, de bibliotheek en overige kunst- en cultuurinstellingen doen mee.

Voor toegang tot de evenementen is een passepartout nodig.

Zie www.cultuurnachtbreda.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl