23|04 Seminar rond het Walther – manuscript

Text Example

advertentieHet NMI organiseert op 23 april in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium een seminar gewijd aan het Walther – manuscript (ca. 1730) van het NMI.

Dit bijzondere handschrift is een door Johann Gottfried Walther bijeengebrachte verzameling met ongeveer tweehonderd koraalbewerkingen van Walther en van tijdgenoten zoals J.S. Bach, G. Böhm, J.H. Buttstett, D. Buxtehude, J. Pachelbel, J.P. Kellner, J.T. Krebs e.a. Sommige van de in de bundel opgenomen werken bevinden zich alleen in dit Walther – manuscript, dat in 1902 door D.F. Scheurleer werd aangekocht.

Aan het seminar doen mee: Aart Bergwerff, Ton Koopman, Jos van der Kooij, Pieter Dirksen, Jan Kleinbussink en Frits Zwart. Uiteraard wordt er ook muziek gemaakt.

De middag is in eerste instantie voor (orgel-) docenten en studenten van de Nederlandse Conservatoria. Andere belangstellenden betalen voor de middag € 10 entree.

U wordt vriendelijk verzocht om zich voor deze presentatie aan te melden via info@nederlandsmuziekinstituut.nl of tel. 070 – 3140721.

Het Walther – manuscript van het NMI is vanaf 23 april als webexpositie online beschikbaar via de website van het instituut: www.nederlandsmuziekinstituut.nl

[ingezonden bericht]

© 2010 www.orgelnieuws.nl