23|06 Workshop ‘Improviseren op een neobarok orgel’

Text Example

advertentieOp zaterdag 23 juni vindt er in de St. Stephanuskerk te Moerdijk een Improvisatieworkshop plaats onder leiding van Gerben Mourik. Hij zal de deelnemers begeleiden in het stijlbewust improviseren op een typisch neobarok orgel.

Gerben Mourik zal aan de klavieren van het Marcussen-orgel in Moerdijk ingaan op de mogelijkheden en de beperkingen van een dergelijk instrument. De workshop wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Marcussen-orgel Moerdijk. De opbrengst van de workshop komt geheel ten goede aan de overplaatsing van het Marcussen-orgel naar Klundert. Gerben Mourik verleent belangeloos zijn medewerking.

Er kunnen maximaal acht actieve spelers en acht toehoorders deelnemen. De kosten bedragen € 50 voor een actieve deelnemer en € 25 voor een toehoorder, inclusief lunch. De workshop begint om 10.00 uur en eindigt rond 17.00 uur.

De workshop maakt deel uit van het Marcussen-weekend dat op vrijdagavond 22 juni wordt geopend met een concert door Theo Visser en op zondagmiddag 24 juni wordt besloten met een concert door Aart Kot met medewerking van Helma Kot, sopraan.

Meer informatie en een inschrijfformulier voor de workshop zijn te vinden op www.marcussenorgel-moerdijk.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto: www.gerardvanbetlehem.nl