24-27|05 Improvisatie in Orgelpark: symposium en concours

Text Example

advertentieOp vrijdag 27 mei wordt in het Orgelpark het Nationaal Improvisatieconcours gehouden. Het concours valt samen met het slot van een internationaal symposium rond het thema Orgelimprovisatie van 24 tot en met 27 mei.

Symposium

Van 24 tot en met 27 mei wordt voor de derde maal een symposium georganiseerd waar in het kader van het Orgelpark Research Program het thema Improvisatie centraal zal staan. Een internationaal gezelschap van deskundigen, denkers en musici zal invulling geven aan lezingen, discussie en concerten. Het symposium gaat 24 mei van start met de oratie van dr. Hans Fidom in de Aula van de Vrije Universiteit, die daarmee zijn benoeming als hoogleraar Orgelkunde aan de VU aanvaardt.

Improvisatieconcours

Het Nationaal Improvisatieconcours wordt voor de zesde maal gehouden en staat open voor Nederlandse organisten tot 40 jaar die professioneel als organist actief zijn of orgel studeren aan een conservatorium. Aanmelden kan vóór 31 maart 2011 bij het Orgelpark. De jury van het concours zal bestaan uit Jan Raas, Wim de Ruiter en Ansgar Wallenhorst. Het concours vindt plaats op vrijdag 27 mei in het Orgelpark.

Info en aanmelding Nationaal Improvisatie Concours

info@orgelpark.nl

Info en programma Improvisatiesymposium

www.orgelpark.nl (zie Research Program)

© 2011 www.orgelnieuws.nl