24-28|09 14e César Franck Concours Haarlem

Text Example

advertentieVan 24 tot en met 28 september wordt in de Kathedrale Basiliek St. Bavo in Haarlem het César Franck Concours gehouden. In deze 14e editie staat niet alleen het werk van Franck maar ook dat van Gaston Litaize centraal. Op vrijdag 27 september is er een juryconcert met Guy Bovet, Olivier Latry en Ben van Oosten.

Het concours wordt in drie ronden gehouden op het grote Willibrordus-orgel (Adema, 81/IVP) in de Kathedrale Basiliek. In zowel de eerste ronde op dinsdag 24 september als de tweede ronde op donderdag 26 september spelen de deelnemers een verplicht werk van Franck en twee verplichte werken van Litaize.

De finalisten dienen voor zaterdag 28 september een programma voor te bereiden met de Trois Chorals van Franck, Prélude et danse fuguée en een compositie uit de Douze Pièces van Litaize. Welk Franck-koraal zij uiteindelijk moeten spelen, wordt door de jury bepaald.

Het spel van de deelnemers wordt dit jaar beoordeeld door een internationale jury bestaande uit Guy Bovet, Olivier Latry en Ben van Oosten. Zij zullen op vrijdag 27 september ook het juryconcert geven.

Voor de drie winnaars staan niet alleen geldprijzen ter beschikking, de finalisten mogen in 2014 ook concerteren in de zaterdagmiddagserie in de Kathedrale Basiliek St. Bavo. De winnaar van de eerste prijs mag in 2014 ook een concert te geven tijdens de zondagmiddagconcerten op het Smits-orgel in de Duif te Amsterdam en tijdens het Internationale Orgelfestival op de vrijdagavond op het Flentrop-orgel in de Grote Kerk van Breda. Daarnaast stelt de Association Gaston Litaize te Parijs een geldprijs van € 1.000 ter beschikking voor de beste uitvoering van een werk van Litaize. Ook het publiek kan een prijs van € 500 uitloven voor zijn favoriet.

14e Internationaal César Franck Concours

27/09 – Guy Bovet, Olivier Latry & Ben van Oosten

Juryconcert, aanvang 20.15 uur

toegang € 10,00 inclusief pauzedrankje

28/09 – Finale Concours

aanvang 15.00 uur

toegang gratis

www.cesarfranckconcours.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie