24-29|06 14e Internationale Orgelweek Vlaardingen

Text Example

advertentie 

Van 24 tot en met 29 juni vindt de veertiende editie van de Internationale Orgelweek Vlaardingen plaats. Dit jaar staat de orgelweek in het teken van het 250-jarig bestaan van het Van Peteghem-orgel in de Grote Kerk.

Pieter van Peteghem bouwde het orgel in 1763 voor de Abdij van Boudeloo te Gent (B). In het begin van de 19de eeuw verhuisde het instrument van Vlaanderen naar Vlaardingen, waar Abraham Meere Sr. het in nieuwe orgelkassen plaatste.

 

Het Van Peteghem-orgel zal in de orgelweek veelvuldig klinken tijdens concerten met Europese muziek van rond de bouwtijd van het orgel. Naast orgelmuziek staat er ook muziek voor harp, klavecimbel, koor, strijktrio en barokensemble op het programma.

 

Overdag wordt een educatief programma voor schoolklassen aangeboden, waarmee kinderen kennis kunnen met het orgel en met orgelmuziek.

 

Daarnaast wordt een tentoonstelling ingericht met veel beeldmateriaal van orgels met gedeelde kas (zoals het Van Peteghem-orgel oorspronkelijk ook had) en zal er een multimediapresentatie over het orgel te bekijken zijn.

 

Meer informatie

www.orgelvlaardingen.nl

 

 

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl