24 maart | Orgelpad in Hattem

Text Example

advertentieOnder leiding van drie organisten kunnen liefhebbers van orgels en orgelmuziek op zaterdagmiddag 24 maart kennismaken met de klanken van vijf orgels in Hattem.

Organisten Bert Gelderman, Harm Jansen en Jaap Neuteboom nemen belangstellenden die middag mee op ‘orgelpad’ langs een vijftal kerken. De organisten geven uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de orgels in deze kerken, waarna een van de drie organisten achter het imposante instrument plaatsneemt, om deze te bespelen.

De tocht begint in de Emmaüskerk (Gereformeerde Kerk), aan de Dorpsweg 27. Van 13.30 uur tot 14 uur laat Bert Gelderman hier het orgel galmen. Van 14.15 uur tot 14.45 uur kunnen belangstellenden luisteren naar orgelklanken in de Ontmoetingskerk (Ned. Gereformeerde Kerk) aan de Van Galenstraat 1, van de hand van Jaap Neuteboom. Daarna, van 15.00 uur tot 15.30 uur, volgt het orgel in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Achterstraat 11, en van 15.45 uur tot 16.15 uur het orgel in de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Korte Kerkstraat 8. Als laatste bespeelt Harm Jansen het orgel in de Grote of Andreaskerk, Kerkhofstraat 2. De tocht duurt tot ongeveer 17.00 uur, deelname is gratis.

[ingezonden mededeling]

© 2007 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie Gérard van Betlehem www.orgelfotografie.nl