24|05 Bach-dag Purmerend

Op zaterdag 24 mei staat de St-Nicolaaskerk van Purmerend geheel in het teken van Johann Sebastian Bach. Drie organisten, Frank van Wijk, Tjeerd van der Ploeg en Kees van Eersel, spelen een aantal van zijn werken, waarna het aanwezige publiek met hen in discussie kan gaan over de muziek én de uitvoering. De verschillende werken worden vooraf ingeleid door Willem Poot. Hij treedt ook op als discussieleider.

Text Example

advertentie 

De te spelen werken: Fantasia in g moll BWV 542, Fantasia und Fuge in c moll BWV 537, O Mensch, bewein dein Sünde Gross BWV 622, Pastorale BWV 590 (deel 3) en Erbarm dich mein, o Herre Gott BWV 721.

 

In de discussies zullen onder meer aan de orde komen: het gekozen tempo, de manier van spelen, het gebruik van de verschillende registers van het orgel, het interpreteren van muzikale figuren, de vinger- en voetzetting, expressiemiddelen, het treffen van het muzikale karakter, de retorica, de stylus fantasticus en de omgang met de ruimte (akoestiek).

 

De dag wordt besloten met een forumdiscussie met aansluitend een Bach-concert.

 

Vanaf 09.30 uur is er ontvangst met koffie/thee. De dag duurt tot 16.45 uur met een onderbreking voor de lunch. De entree bedraagt € 30, inclusief koffie/thee.

Bij vooraanmelding via de website van het organiserende Orgelnetwerk Noord-Holland krijgt men vooraf het programma digitaal toegezonden.

 

Meer informatie

www.orgelnet.nl