24|10 Boekpresentatie ‘Organist in de praktijk’ in Epe

Op vrijdag 24 oktober wordt in de Grote Kerk te Epe het boek ‘Organist in de praktijk’ gepresenteerd. In het boek, onder redactie van Dick Sanderman en Dirk Out, komen twintig uiteenlopende protestantse kerkmusici aan het woord over hun opvattingen over kerkelijk orgelspel.

Text Example

advertentie 

Twee predikanten die zelf ook orgelspelen, ds. G. Herwig en dr. H. Vreekamp, verlenen aan de presentatie hun medewerking als spreker en geven hun kijk op de samenwerking tussen predikant en organist en hun beleving van het kerkelijk orgelspel vanaf de kansel. De beide redacteuren van het boek zullen het Meere-orgel tijdens de avond bespelen. De boekpresentatie begint om 20.00 uur.

 

Aan het boek ‘Organist in de praktijk’  werd meegewerkt door Wout van Andel, Hayo Boerema, Rien Donkersloot, Kees van Eersel, Peter Eilander, Jan Hage, Harry G. Hamer, Pieter Heykoop, Christiaan Ingelse, Jos van der Kooy, Martin Mans, Gerben Mourik, Peter Sneep, Marco den Toom, Minne Veldman, André van Vliet, Sietze de Vries, Martin Zonnenberg en Jaap Zwart. Er worden onderwerpen aangesneden als lengte van het voorspel, manier van begeleiden, omgaan met verschillende versies van liedmelodieën, reageren op de preek, orgelspel voor en na de dienst, verhouding tussen organist en kerkenraad, en de vraag: moet de organist een vergoeding krijgen voor zijn werk?

 

De 288 pagina’s tellende paperback komt uit bij Boekencentrum en gaat € 19,90 kosten en is vanaf volgende maand leverbaar.

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” title=”BESTEL HET BOEK ALVAST”][/button]