24|5 Euregionale orgeltrip

Text Example

advertentieIn het kader van het Basilica Festival van Vlaanderen vindt zaterdag 24 mei een Euregionale orgeltrip plaats naar orgel in België, Duitsland en Nederland. Volgens de organisatie wordt het ‘een ontdekkingstocht langs de mooiste plekjes en de meest originele orgels’. Als afsluiting is er ’s avonds een concert op het Le Picardorgel in de O.L.V.-basiliek van Tongeren.

De orgeltrip begint ’s morgens om 09.00 uur in de Ursulakapel in Tongeren. Daarna gaat de reis naar orgels in Bree (Beek), Maasmechelen (Leut), Stein (NL) en Hillensberg (D). In elke kerk zijn er korte bespelingen, door Nicolas De Troyer, Peter Jeurissen en Edward Van Marsenille, drie jonge organisten die in 2007 afstudeerden aan achtereenvolgens het Lemmensinstituut in Leuven en het Conservatoire Royale de Musique de Liège. Joost Vermeiren speelt in Beek.

Frédéric Desenclos en het ensemble Pierre Robert uit Frankrijk verzorgen het slotconcert. Zij namen begin september vorig jaar bij het Franse platenlabel Alpha en in samenwerking met Basilica Festival van Vlaanderen, in de Tongerse Basiliek een Charpentier-programma op. Tijdens het slotconcert voeren ze deze muziek opnieuw uit en vindt de presentatie van de cd plaats. L. Marchand bespeelt het orgel. Het concert begint om 20.30 uur in de O.L.V.-Basiliek in Tongeren. Toegang 18/15/13,50 euro.

De orgeltrip kost 64 euro, inclusief orgelconcerten, busreis, middag- en avondmaaltijd en slotconcert.

Meer informatie

www.basilica.be

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.orgelfotografie.nl