24|5 Klimaatbeheersing in kerkgebouwen

Text Example

advertentieZaterdag 24 mei zal in de Sacramentskerk in Breda een lezing worden gehouden door Henk Schellen (TU Eindhoven) over klimaatbeheersing in kerkgebouwen. Hij verrichtte in een promotiestudie onderzoek naar de verwarming van monumentale kerkgebouwen en de problemen die hieruit voortvloeien. Door deze studie is een goed beeld verkregen van de effecten van luchtverwarming op de deformatie van met name houten orgeldelen en hoe deze te voorkomen zijn door een goed ontwerp en dimensionering van de verwarming.

De lezing vormt het hoofdonderdeel van de ledenvergadering van de Brabantse Orgelfederatie. De vergadering begint om 10.30 uur, de lezing om 10.45 uur. Ook niet-leden van de Brabantse Orgelfederatie zijn van harte welkom.

Wanneer u de lezing wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden via info@brabantorgel.nl

U kunt zich tevens opgeven voor de koffietafel (kosten € 6 p.p.). Opgaven graag uiterlijk woensdag 21 mei. Na de lunch zal het 50-jarige Flentrop-orgel in een korte bespeling gepresenteerd worden door Piet Groenendijk, bestuurslid van de Brabantse Orgelfederatie.

Meer bijzonderheden over het programma en een toelichting op de lezing van Henk Schellen op www.brabantorgel.nl

Bereikbaarheid Sacramentskerk Breda

Zandberglaan 58, 4818 GL Breda.

Openbaar vervoer

halte Generaal Maczekstraat ( 5 min. loopafstand).

[ingezonden mededeling]

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Wim van der Ros