24e Govert van Wijn Orgelconcours Maassluis in 2016

garrels-orgel grote kerk maassluis

Op zaterdag 25 juni 2016 wordt de 24e editie van het Govert van Wijn Orgelconcours voor jonge organisten gehouden op het Garrels-orgel in de Groote Kerk te Maassluis. Inschrijving voor het concours is inmiddels geopend en kan nog tot 1 april 2016.

Text Example

advertentie 

Het concours dat sinds 1993 wordt gehouden staat open voor organisten in de leeftijd tot 30 jaar, zowel amateurs als conservatoriumstudenten. De jury bestaat dit jaar uit Jan Jansen (voorzitter), Jos van der Kooy en Jaap Zwart.

 

Verplicht werk

De deelnemers spelen een van de twee verplichte werken, één uit de periode voor 1800 en één uit de periode daarna. De keuzewerken van dit concours zijn ‘Christ lag in Todesbanden’  BWV 718 van Johann Sebastian Bach en Benedictus uit 12 Stücke für die Orgel Opus 59 van Max Reger. Afhankelijk van het gekozen verplichte werk, kunnen de deelnemers een vrij werk programmeren. Wordt gekozen voor Bach dan moet een vrije werk gekozen worden van na 1800; bij de keuze voor Reger een vrij werk van vóór 1800. De totale speelduur per deelnemer is vijftien minuten.

 

Prijzen
De prijswinnaars mogen gezamenlijk optreden tijdens het laureatenconcert in de concertserie van 2017. Daarbij mogen zij het programma zelf samenstellen.

 

Inschrijven

Inschrijven voor het concours kan tot 1 april 2016Deelname kost € 30,00. Aanmeldingsformulier en meer informatie is te verkrijgen via www.garrelsorgelmaassluis.nl

 

© 2015 foto www.gerardvanbetlehem.nl