24ste Orgelwandeling in Antwerpen op 16 augustus

Walcker-orgel, Protestantse Kerk ‘De Brabantse Olijfberg’, Antwerpen

Op donderdag 16 augustus wordt voor de 24ste keer een Antwerpse Orgelwandeling georganiseerd. Dit keer worden orgels aan de noordkant van de stad aangedaan: van Engels en Duits tot Vlaams en Hollands.

Text Example

advertentieDe wandeling begint in de Protestantse Kerk ‘De Brabantse Olijfberg’ aan de Lange Winkelstraat 5. Vanaf 13.30 uur is er ontvangst en aanmelding voor de deelnemers, waarna het programma om 14.00 uur daadwerkelijk van start gaat met een presentatie van het recent herstelde Walcker-orgel uit 1905.

Daarna gaat de wandeling langs een Engels kabinetorgel van Snetzler in de Sint-Jacobskerk om te eindigen in de Sint-Norbertuskerk aan de Dageraadplaats. Daar zal niet alleen het Loret/Stevens-hoofdorgel worden bespeeld, maar is er ook gelegenheid om kennis te maken met het ‘Bach-orgel’ dat Reil daar in opbouw heeft.

De orgels worden die middag bespeeld door Emmanuel Van Kerckhoven, Peter Strauven en Martin Meier (Jena, D).

De eerste twee locaties liggen op loopafstand van elkaar. De Norbertuskerk ligt op flinke wandelafstand (2,5 km) maar is ook per tram bereikbaar. Gebruik van de auto wordt voor de excursie afgeraden.

Aanmelden
Deelname kost € 10 per persoon. Voor groepen, leden van Calcant, Orgel in Vlaanderen en voor wie zich voor 8 augustus aanmeldt geldt een gereduceerd tarief van € 8. Aanmelden kan door overschrijving op rekening BE74 0016 2555 5807 ten name van Calcant vzw.

 

Lees ook
Orgel Antwoordkerk Hoogvliet naar Antwerpen: afscheidsconcert op 18-11

 

© 2018 beeld Gérard van Betlehem