25|08 – 01|09 Internationaal Orgefestival Den Haag

Text Example

advertentieVan 25 augustus tot en met 1 september 2012 staat de Grote Kerk in Den Haag weer in het teken van het jaarlijkse ‘Internationaal Orgelfestival’. In een serie van vijf orgelconcerten zullen befaamde organisten uit binnen- en buitenland het Metzler-orgel laten klinken in een breed repertoire uit diverse landen en stijlperioden.

Het openingconcert wordt zaterdag 25 augustus gegeven door de Schiedamse organist Arjen Leistra. Het festival vervolgt met concerten op dinsdag 28 augustus door Erwin Wiersinga, woensdag 29 augustus door Michael Schönheit uit Leipzig/Merseburg en donderdag 30 augustus door de vaste bespeler van het Metzler-orgel, Ben van Oosten.

Het slotconcert van het orgelfestival zal worden gegeven op zaterdag 1 september door de vooraanstaande Engelse organist Martin Baker, Master of Music van Westminster Cathedral in Londen.

Bij alle concerten kan het publiek door middel van een groot videoscherm de verrichtingen van de concertgevers volgen.

Meer informatie en de complete programma’s van de concerten zijn te vinden website van het Haags Orgel Kontakt.

Alle concerten beginnen ’s avonds om 20.15 uur. Toegangskaarten (inclusief programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur.

Toegangsprijzen: € 10,00 / € 8,00. Laag tarief: CJP, 65+, donateurs Grote Kerk, Ooievaarspas (kinderen onder geleide gratis).

[advertorial]

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Pieter Baak, Den Haag