25|09 Orgelexcursie Sint Maartensdijk & Scherpenisse

Op zaterdagmiddag 25 september zal de afdeling Zuidwest van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een bezoek brengen aan twee orgels op het Zeeuwse eiland Tholen.

Als eerste zijn wij vanaf 13.00 uur te gast in de Hersteld Hervormde Kerk te Sint Maartensdijk, waar P. Flaes in 1882 een tweeklaviers romantisch orgel in een goed klinkende kerkruimte bouwde, dat nog in volledig originele staat verkeert.

Rond 15.00 uur wordt de excursie vervolgd naar het vlakbij gelegen Scherpenisse, waar in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente een orgel van de firma Valckx & Van Kouteren staat, omgebouwd door de firma Scheuerman in 1986 en recent gerestaureerd.

Over beide orgels zal kort iets worden verteld, waarna er voor leden en andere belangstellenden alle gelegenheid is om de instrumenten zelf te bespelen. Graag vóór 15 september opgeven via voggzuidwest@gmail.com of telefonisch bij de secretaris van de VOGG Afdeling Zuidwest, Rien Troost: (0118) 31 01 40.

Adressen

• Hersteld Hervormde Kerk Sint Maartensdijk: Hazenstraat 1, 4695 CV, Sint Maartensdijk

• Gereformeerde Gemeente Scherpenisse: Schoolstraat 4, 4694 CD, Scherpenisse

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.orgelsite.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.