25|10 SGO-Orgelconcours voor amateurs in Leens

hinsz orgel petruskerk leens
Hinsz-orgel Petruskerk Leens | © foto ORGELNIEUWS

Niet Farmsum, zoals gepland, maar de Petruskerk in Leens zal op 25 oktober het strijdtoneel zijn van het 27ste Orgelconcours van Stichting Groningen Orgelland.

Text Example

advertentie 

Omdat het Lohman-orgel nog in restauratie is zullen amateurorganisten zich met elkaar moeten meten op het Hinsz-orgel uit 1733 in Leens. De deelnemers dienen een programma van maximaal tien minuten orgelliteratuur te spelen, rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het instrument.

 

Jury

De jury zal dit jaar bestaan uit Pieter Pilon (vaste bespeler van het Lohman-orgel te Farmsum), Theo Jellema (organist van de Grote Kerk te Leeuwarden en docent hoofdvak orgel aan de conservatoria van Groningen en Zwolle/Arnhem) en Gerben Mourik (organist van de Grote Kerk te Oudewater).

 

Aanmelden

Het concours staat open voor alle amateurorganisten, mits zij niet voor 1 september 2014 zijn gestart aan een conservatoriumopleiding, geen leerling van een van de juryleden zijn of al driemaal een eerste prijs hebben behaald op een SGO-concours. Er worden maximaal 22 deelnemers toegelaten. Het concours is ingedeeld in voorronden en een finale. De voorronden worden gehouden van 9.00 uur tot 15.30 uur. Na het juryberaad volgt direct de finale.

 

Aanmelden kan vóór 1 juli 2014 bij hildarodenboog@gmail.com. Deelname kost € 25.

 

 

Foto: Detail Hinsz-orgel Petruskerk Leens | © 2014 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl