25|10 Studiedag Dordrecht

Text Example

advertentieZaterdag 25 oktober 2008 zal er rondom het Bach-orgel van de Grote Kerk te Dordrecht een studiedag worden gehouden. Deze dag is gewijd aan de koraalpartita’s van J.S. Bach en bedoeld voor studenten en (ver)gevorderde amateurs.

De leiding is in handen van Cor Ardesch en Peter van Dijk. In de ochtendsessie zullen allerlei historische aspecten worden behandeld, zoals de dateringen en de toeschrijvingen aan J.S. Bach, de overleveringen van de diverse variatiereeksen, de uitgaven, de relatie tekst-muziek, de liturgische context en aspecten van de versierings- en de registratiepraktijk.

De middagsessie zal de vorm hebben van een openbare orgelles, waarbij de partita’s O Gott, du frommer Gott (BWV 767) en Sei gegrüsset, Jesu gütig (BWV 768) op de lessenaar zullen staan. Hierna volgt een korte excursie naar enkele Dordtse orgels. In het afsluitende concert, dat om 20.00 uur begint, trekt Peter van Dijk lijnen tussen Bach en Nederland, met behalve werken van Bach ook composities van onder meer Brunnenmüller, Hurlebusch en Bastiaans. Het complete programma vindt u op www.orgelacademie.nl.

Actieve deelnemers aan de studiedag ontvangen een vergoeding van € 35. Passieve deelnemers betalen € 15 voor de hele dag, inclusief het slotconcert. Toegang tot alleen het slotconcert kost € 7,50. Deelnemers kunnen zich opgeven bij Cor Ardesch, via info@corardesch.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.orgelfotografie.nl