25e Govert van Wijn Concours gewonnen door Leendert Verduijn

Het 25e Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis is zaterdag 1 juli gewonnen door Leendert Verduijn. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Diederik Blankesteijn en Martien de Vos. Een eervolle vermelding was er voor Alexander de Bie.

Text Example

advertentieHet concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar vond plaats in de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis. De vijftien deelnemers hadden voor het verplichte werk de keuze uit een Trio in c kleine terts, geschreven in barokstijl, en een laat-romantisch Intermezzo. De beide werken werden speciaal voor het concours geschreven door Kees van Eersel.

Het vrije werk diende bij de keuze voor het verplichte werk in barokstijl een werk van ná 1800 te zijn; bij de keuze voor het laat-romantische Intermezzo een werk van vóór 1800.

De jury bestond uit voorzitter Bas de Vroome en twee winnaars van het Govert van Wijn Orgelconcours, Rien Donkersloot (2002) en Susanna Veerman (2004 en 2005).

De drie winnaars ontvingen geldprijzen van 500, 300 en 200 euro voor de respectieve eerste, tweede en derde plaats. De prijs van 100 euro voor de eervolle vermelding werd ter beschikking gesteld door een anonieme gever. Anders dan voorgaande jaren ligt er voor de winnaars geen Laureatenconcert in de concertserie van Maassluis in het verschiet.

Het 25e Govert van Wijn Orgelconcours werd dit jaar voor de laatste keer georganiseerd.

© 2017 beeld Marianne van Dijk