25e Open Orgeldag Zwolle op zaterdag 6 juli

Zaterdag 6 juli vindt de 25e editie plaats van de Open Orgeldag Zwolle. Elk jaar op de eerste zaterdag van juli worden Zwolse orgels opengesteld om te bezichtigen, te beluisteren en/of te bespelen.

Text Example

advertentieDeze jubileumeditie zijn er acht deelnemende kerken: de Dominicanenkerk, Doopsgezinde Kerk, Lutherse Kerk, Noorderkerk, O.L.V.-Basiliek, Oosterkerk, Plantagekerk en de Zuiderkerk. De kerken zijn open van 10.30 uur tot 15.30 uur.

Concerten en workshop
Tijdens de orgeldag worden drie concerten gegeven. Van 10.00 uur tot 10.30 uur verzorgt Koos Vels het openingsconcert in de Zuiderkerk. Hij speelt werk van Guilmant, Bach, Rheinberger en Zwart. In de Oosterkerk wordt om 12.00 uur een wandelconcert gegeven door het Edward Jeugd Strijkorkest onder leiding van Saron Houben.

Om 14.00 uur verzorgt Petra Veenswijk in de O.L.V.-Basiliek een interactieve workshop waarin zij de werken toelicht die zij tijdens het slotconcert om 16.00 uur zal spelen. Samen met de deelnemers zal Veenswijk de registratiemogelijkheden van het Maarschalkerweerd-orgel uitzoeken. Op het programma staat werk van Saint-Saëns, Viernes 4e Symphonie en de Boléro van Cochereau (met slagwerk).

Jubileum
De Open Orgeldag Zwolle wordt sinds 1994 georganiseerd door een groep enthousiaste Zwolse beroeps- en amateurorganisten. Om het 25-jarig jubileum te vieren wordt na afloop van het slotconcert een kleine receptie aangeboden.

Deelname en bezoek aan de Open Orgeldag is gratis.

Meer informatie
www.openorgeldagzwolle.nl

 

© 2019 beeld Gérard van Betlehem