26|06 Dag van het Vlaamse & Waalse orgel

Op 26 juni is er een orgeltocht langs verschillende orgels in Utrecht en omgeving. Het betreft een samenwerkingsverband tussen Stichting Utrecht Orgelland, de Stichting Ruprecht-orgel Tuindorpkerk en de KVOK afdeling Utrecht en Flevoland. De orgels krijgen een toelichting en worden vervolgens bespeeld.

De start is om 10.30 uur in de Dorpskerk in De Bilt. Hier wordt het Lohman-orgel toegelicht door Rogér van Dijk en vervolgens bespeeld door David Jansen. Het programma wordt vervolgd in de Lebuïnuskerk van Blauwkapel (Van den Eynde-orgel), daarna gaat het naar de Tuindorpkerk (Ruprecht-orgel) en ten slotte wordt de Josephkerk (Meyer-orgel, zie foto) bezocht. In de Tuindorpkerk is koffie en thee verkrijgbaar en daar is ook een boeken- en cd-markt.

Zie voor het complete programma

www.utrechtorgelland.nl/nl/nieuws

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 foto Utrecht Orgelland

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.