26|1 Kerkmuziek in een diverse cultuur

Text Example

advertentieWelke kant gaat het op met kerkmuziek en liturgie? Weten kerkmusici het? Kerkenraden? Kerkgangers?

Velen constateren een te grote vrijheid op kerkmuzikaal gebied en spreken zelfs van kerkmuzikale verplatting. Anderen zijn blij met de toegenomen vrijheid. Weer anderen vragen zich af hoe zij met de nieuwe mogelijkheden op een verantwoorde manier om kunnen gaan.

Het Nederlands Dagblad, de Stichting Nieuwe Kerkmuziek en het Steunpunt Liturgie organiseren een congres rond het thema ‘Muziek in de kerk’, zaterdag 26 januari 2008 in Het Klooster te Amersfoort. Het doel is: een positieve impuls geven aan het gesprek en de bezinning op het gebied van muziek in de kerk. Diverse sprekers en workshopleiders geven aanzetten tot het maken van een helder plaatselijk beleid. Ook worden diverse vormen van kerkmuziek in praktijk gebracht.

Tijdens het congres worden onder meer lezingen gehouden door drs. Wim H. Dekker en dr. Gerben Heitink, zijn er workshops over ‘Kerkmuziek in De Brug’, (klassieke) instrumenten in de kerk, praiseband/lichte muziek in de kerk, liturgisch ABC, organisatie en beleid rond kerkmuziek en gemeentezangbegeleiding op piano.

Ook is er een concert, waarin voorbeelden van kerkmuziek worden uitgevoerd door de Pauluscantorij uit Baarn o.l.v. Richard Vos, het Gemeentekoor Rotterdam-Centrum o.l.v. Dirk Zwart en instrumentalisten o.l.v. Harry van Wijk.

Het Congres ‘Muziek in de kerk’ vindt plaats op zaterdag 26 januari 2008 in Het Klooster, Daam Fockemalaan 10, Amersfoort. Deelname kost € 29,50.

Meer info

www.nd.nl

Opgeven kan via

info@nd.nl

[ingezonden mededeling]

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl