26|1 ‘Muziek in de lijdenstijd’ – studiemiddag

Text Example

advertentieOp 26 januari organiseert KNOV district Utrecht een studiemiddag met als thema: ‘Muziek in de lijdenstijd’. Centraal staat de vraag welke muziek gespeeld kan worden in de periode die zich uitstrekt van de eerste zondag van de 40 dagen tijd tot en met de paaswake.

We zullen die dag een lijst presenteren met al de orgelstukken die we geselecteerd hebben en daar kunt ook u een bijdrage aan leveren door uw suggestie te sturen naar info.knov-utrecht@orange.nl

U bent vanaf 12.30 uur van harte welkom in de Bonaventura Parochie, Rijnstraat 56 te Woerden. (Houdt u er rekening mee dat het koud kan zijn in de kerk.)

Het programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel willen we stil staan bij de betekenis van de zes zondagen in de 40 dagen tijd en willen we aan de hand van twee verschillende liturgieën bekijken op welke momenten van een dienst/viering we welke muziek zouden kunnen spelen. Ook kunnen we in dit gedeelte met elkaar van gedachte wisselen over de werken die op de genoemde lijst terecht zijn gekomen.

In het tweede deel komt de praktijk aan bod, waarvoor de twee Vermeulen-orgels (resp. 1917 en 1926) tot onze beschikking staan. Als u zelf ook één of meerdere stukken wilt laten horen, dan kunt u dit laten weten door een bericht te sturen aan info.knov-utrecht@orange.nl

[ingezonden mededeling]

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl