26|11 ‘Een fiere Flentrop verfraaid’

Text Example

advertentieOnlangs onderging het Flentrop-orgel van de Lambertuskerk in Oldebroek groot onderhoud en een complete herintonatie. Ter gelegenheid daarvan wordt zaterdag 26 november de cd ‘Een fiere Flentrop verfraaid’ gepresenteerd waarop organist Bert Gelderman het orgel voor en na de herintonatie laat horen. Gelderman zal het presentatieconcert samen met een aantal medewerkers van Flentrop verzorgen.

Het Flentrop-orgel (31/III/P, 1970) zal tijdens het concert te beluisteren zijn in muziek van onder anderen Bach, Haydn, Bolt, Reger, Karg-Elert, Rheinberger, in vierhandig orgelspel en nog een ludieke verrassing,

Het concert wordt verzorgd door de orgelmakers / organisten Frits Elshout, Dick Koomans, Yu Nagayama, Jan Spijker en Jan Ballintijn, (allen werkzaam bij Flentrop Orgelbouw te Zaandam) samen met de vaste organist van het Flentrop-orgel in deze kerk, Bert Gelderman.

Tijdens het concert wordt de nieuwe cd, een uitgave van de orgelcommissie in samenwerking met Flentrop Orgelbouw en HOVO Records, gepresenteerd. De cd bevat werken van Kellner, Bach, Händel, Walther, Bolt, Karg-Elert, Andriessen, Kee en Heiller.

De cd is na afloop van het concert verkrijgbaar voor € 14,95. De netto opbrengst komt ten goede aan het onderhoud en verdere instandhouding van het Flentrop-orgel.

Het concert begint om 19.30 uur. Toegang gratis.

Meer informatie

www.orgelconcertenoldebroek.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl