27|02 Adema presenteert nieuwe cd in Scherpenzeel

Eind vorig jaar werd van het Adema-orgel (2008) in Hervormde Grote Kerk te Scherpenzeel een cd opgenomen door Hayo Boerema. Op zaterdag 27 februari wordt de cd “Expressions” gepresenteerd met een concert door de Rotterdamse Laurensorganist in Scherpenzeel.

In 2008 werd in de Hervormde Kerk te Scherpenzeel een nieuw orgel in gebruik genomen van Adema’s Kerkorgelbouw. Het 34 stemmen tellende instrument met zijn twee manualen, barkermachine, vrijstaande speeltafel en zeven tongwerken (waarvan vijf op het Reciet) is gebouwd volgens de Franse-romantische traditie zoals het huis Adema die hooghoudt.

Text Example

advertentieHayo Boerema nam voor Adema’s Kerkorgelbouw een cd op waarop het orgel wordt gepresenteerd in een programma van Frans-symphonisch geïnspireerd repertoire:

Marche de Fête, opus 36 (Büsser), Offertoire en La (Rousseau), Prélude funèbre (Ropartz), Feu de Gloire (Fumet), Lied (Litaize), Kyrie ‘Orbis factor’, Gloria ‘Orbis factor’, Gloire à Dieu, au plus haut des cieux (Langlais), Expressions: Nos. 30, 17 & 25 (Hakim), Louange [cd-première] (Lemckert), Psalm 111 (Boerema), Improvisatie over drie Geneefse psalmmelodieën (Boerema).

De presentatie van de cd vindt plaats aansluitend op een concert door Hayo Boerema op zaterdagavond 27 februari. Het programma zal die avond bestaan uit een aantal werken van de cd (Büsser, Litaize en Hakim), werken van Vierne en – uiteraard – improvisatie.

De cd gaat € 17,50 kosten (€ 19,95 inclusief verzendkosten in Nederland). Bestellen kan ook via de bestelservice van orgelnieuws.nl. Bezoekers van het concert op 27 februari kunnen de cd die avond voor de gereduceerde prijs van € 15,00 aanschaffen.

De kerk is gelegen aan Kerkplein 191 te Scherpenzeel (Gld.) Aanvang van het concert is 20.00 uur. De toegang is gratis en na afloop van de presentatie wordt een drankje aangeboden.

 

Meer info
www.adema-kerkorgelbouw.nl
www.ademaorgelscherpenzeel.nl

 

Zie ook

 

[advertorial]

 

© 2010 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl