27|03 Excursie Utrecht Orgelland naar Zeist

bätz orgel oude kerk zeist

Op vrijdag 27 maart organiseert Utrecht Orgelland een excursie naar Zeist. Die middag wordt een bezoek gebracht aan orgelpijpenmakerij Stinkens en de Oude Kerk.

Text Example

advertentie 

De excursie begint om 13.30 uur bij de firma Stinkens op bedrijvenpark Seyst aan de Woudenbergseweg 19, waar een kijkje in de ‘keuken’ wordt gegund van de pijpenmakerij die vorig jaar haar eeuwfeest vierde.

 

Oude Kerk

De middag wordt om 15.30 uur in de Oude Kerk van Zeist op muzikale wijze afgesloten door Peter van Dijk en Pim Schipper (organist van de Oude Kerk en medewerker van Stinkens). Zij zullen een toelichting geven bij het Bätz-orgel uit 1843 en het orgel presenteren. De excursie duurt tot circa 16.30 uur.

 

Belangstellenden

De excursie in eerste instantie bedoeld voor donateurs van Stichting Utrecht Orgelland, maar staat ook open voor andere belangstelenden aan wie dan wel een bijdrage van € 10 wordt gevraagd.

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot en met dinsdag 24 maart per mail  bij j.siemons1@gmail.com onder gelijktijdige overmaking van € 10 per persoon op bankrekening NL08 RABO 0116 2852 57 ten name van Penningmeester Utrecht Orgelland onder vermelding van naam en adres. Wie zich meteen aanmeldt als donateur (richtbedrag € 30) hoeft niet extra voor de excursie te betalen.

 

 

 © 2015 fotografie www.orgelfoto.nl