275 jaar Garrels in Maassluis

Text Example

advertentieDe orgelcommissie van de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis presenteert u een nieuwe serie concerten rond het monumentale Garrels-orgel uit 1732. In dit jubileumjaar, waarin het instrument 275 jaar bestaat, kunt u luisteren naar diverse toporganisten en zeer afwisselend repertoire. De muziek van Dietrich Buxtehude (1637-1707) en Marcel Dupré (1886-1971) heeft een speciale plaats in de programma’s.

Er zijn twee nieuwe gezichten onder de gastorganisten: Anton Doornhein (2 juni) en Toon Hagen (14 juli) zullen voor het eerst optreden in de concertserie. Er zijn twee concertgevers die een jubileumconcert verzorgen: Jan van Westenbrugge (19 mei) en Henk G. van Putten (11 augustus) vieren respectievelijk hun 40- en 50-jarig organistschap. De andere gastorganisten zijn Arjen Leistra (30 juni) en Theo Jellema (25 augustus).

De vaste bespeler van het Garrels-orgel, Jaap Kroonenburg, is vertegenwoordigd met een achttal concerten, waaronder het eerste concert op Tweede Paasdag, 9 april.

Voor een compleet overzicht van de concertserie en verdere informatie kunt u terecht op de website: www.garrelsorgelmaassluis.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl