28-29|04 Schnitger-excursie Groningen

Text Example

advertentieIn het kader van Schnitgers Droom, de orgelserie van de Der Aa-kerk in Groningen, wordt op 28 en 29 april een tweedaagse excursie georganiseerd langs de Groninger Schnitger-orgels. De leiding is in handen van Peter Westerbrink en Leonore Lub.

Op zaterdag 28 april worden de orgels in Nieuw-Scheemda, Godlinze, Eenum en Harkstede bezocht, ’s avonds is er gelegenheid een concert van Cor Ardesch in Noordbroek bij te wonen.

Op zondag 29 april staan achtereenvolgens Mensingeweer, Uithuizen en Groningen (Der Aa-kerk) op het programma. Ter afsluiting geeft Peter Westerbrink om 16.00 uur een concert op het Schnitger-orgel van de Der Aa-kerk.

De excursie is bedoeld voor mensen met een brede belangstelling voor de Groninger orgelcultuur. Vakspecifieke kennis is handig maar absoluut geen vereiste. Bovendien is er steeds ruimte om uw persoonlijke vragen te beantwoorden.

Hoewel de excursie als een totaalpakket aangeboden wordt, kan men zich ook opgeven voor een van beide dagen. De toegangsprijs voor de concerten is niet bij de prijs in begrepen. Voor vervoer en eventuele overnachting dient zelf te worden gezorgd.

Wie mee wil kan zich opgeven voor 15 april door € 15 (voor een dag) of € 30 (voor beide dagen) over te maken op rekening 1622.83.326 ten name van St. Orgelconcerten Der Aa-kerk Groningen onder vermelding van Schnitger-excursie 28 april of 29 april of 28 en 29 april.

Programma en verdere informatie op www.groningen-orgelstad.nl of telefonisch bij Peter Westerbrink (0598-450202)

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.orgelnieuws.nl