28 & 29|05 Handel & friends …

Text Example

advertentieOrganist Theo Jellema (organist van de Grote of Jacobijnerkerk, en van de Waalse Kerk te Leeuwarden) heeft samen met collega Erwin Wiersinga (organist van de Catharinakerk te Roden een CD opgenomen onder de titel ‘Handel & friends’.

Twee orgels komen aan bod op deze cd: het orgel van de Waalse Kerk te Leeuwarden en het orgel van de Catharinakerk te Roden.

De orgels van de kerken laten zich beide verbinden met één van de componisten van wie op deze cd muziek klinkt, het orgel van Roden direct met Jacob Wilhelm Lustig, het orgel van Leeuwarden via zijn leerlinge Anna van Hannover met Georg Friedrich Handel. Behalve van Handel en Lustig zijn werken te beluisteren van Maurice Greene, Georg Philip Telemann en Georg Friedrich Zachow.

Voor wat betreft het Hinsz-orgel in de Catharinakerk in Roden is dit de eerste cd na voltooiing van de restauratie door de fa. Bakker & Timmenga in 2006. Voor het Schwartszburg/Van Dam-orgel in de Waalse Kerk te Leeuwarden (restauratie 2002) geldt dat het thans voor het eerst zo uitgebreid aan bod komt in een cd-productie.

[ingezonden mededeling]

[advertorial]

© 2009 www.orgelnieuws.nl