28|06 Govert van Wijn Orgelconcours 2014

garrels-orgel grote kerk maassluis

Op zaterdag 28 juni wordt de 22e editie van het Govert van Wijn Orgelconcours voor jonge organisten gehouden op het Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis. Aanmelden voor het concours kan nog tot 1 april.

Text Example

advertentie 

Het concours dat sinds 1993 wordt gehouden staat open voor organisten in de leeftijd tot 30 jaar, zowel amateurs als conservatoriumstudenten. De jury bestaat dit jaar uit Jan Jansen, Bram Beekman en Bas de Vroome.

 

Verplicht werk

De deelnemers spelen een van de twee verplichte werken, een uit de periode voor 1800 en een uit de periode daarna. De keuzewerken van dit concours zijn de Variaties (allegro) uit Sonate Nr. 5 in d-Moll van Carl Philipp Emanuel Bach en Melodia, Op. 59 van Max Reger. Afhankelijk van het gekozen verplichte werk, kunnen de deelnemers een vrij werk programmeren. Wordt gekozen voor Bach dan moet een vrije werk gekozen worden van na 1800; bij Reger een vrij werk van vóór 1800. De totale speelduur per deelnemer is vijftien minuten.

 

Prijzen
De prijswinnaars ontvangen een bronzen plaquette met de beeltenis van Govert van Wijn en mogen gezamenlijk in de concertserie van 2015 een laureatenconcert, waarbij zij het programma zelf samenstellen.

 

Inschrijven

Inschrijven voor het concours kan nog 1 april 2014. Deelname kost € 30,00. Aanmeldingsformulier en meer informatie is te verkrijgen via www.garrelsorgelmaassluis.nl.

 

 

© 2014 foto www.gerardvanbetlehem.nl