28|09 Studie- en contactmiddag 'Orgel en harmonium'

Text Example

advertentieOp zaterdag 28 september organiseert de NSGV Haarlem-Amsterdam een studie- en contactmiddag voor amateurorganisten en harmoniumbespelers. Deze middag zal plaatsvinden rond het Cavaillé-Coll-orgel in de St. Augustinuskerk in Amsterdam.

Tijdens de studiemiddag hebben de deelnemers een Frans drukwindharmonium van Alexandre Debain uit 1860 en een Cavaillé-Coll-orgel uit 1881 tot hun beschikking. Per deelnemer is er vijftien minuten gelegenheid om beide instrumenten te bespelen. De deelnemers kunnen zo hetzelfde werk op beide instrumenten uitproberen.

Centraal staan de bundels Heures Mystiques van Léon Boëllmann en L’Organiste van César Franck, maar het is ook mogelijk om andere werken voor te bereiden. Verder zal er bladmuziek voor orgel en harmonium ter inzage aanwezig zijn.

Tijdens de studiemiddag zullen de docenten Erik-Jan Eradus, Mark Heerink en Susanna Veerman een inleiding houden en een demonstratie geven van het orgel en het harmonium. Tijdens het praktische gedeelte van de middag geven de docenten advies over interpretatie, registratie en instrumentgebruik.

De dag begint om 13.30 uur. Er is ruimte voor tien actieve deelnemers en de inschrijving is in volgorde van aanmelden. Ook is het mogelijk om als toehoorder de dag bij te wonen. De kosten voor actieve deelname zijn € 25, toehoorders betalen € 10.

Meer informatie en aanmelden bij Mark Heerink, regionaal medewerker kerkmuziek NSGV Haarlem-Amsterdam, e-mail m.heerink[at]planet.nl, telefoon 06-23400843.

Zie ook

www.nsgvhaarlem.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.orgelnieuws.nl