29|05 Jong, oud, muzikaal Middelburg

Text Example

advertentie



29 mei 2010, de dag dat Koningin Beatrix de stad Middelburg bezoekt voor de uitreiking van de ‘Four Freedom Awards’, zal de afdeling Zuidwest een orgelwandeltocht organiseren langs diverse orgels in de historische binnenstad van Middelburg. Deze activiteit, met als thema ‘Jong, oud, muzikaal Middelburg’ biedt bezoekers in iedere leeftijdscategorie een boeiend en afwisselend programma.

Op deze dag zullen zowel onbekende als bekende, kleine en grote orgels bezocht worden: te weten het Blank-orgel van de Hofpleinkerk, het Bakker & Timmenga-orgel in de Doopsgezinde Kerk, het Steevens-orgel in de Engelse Kerk en tot slot het De Rijckere-orgel in de Oostkerk. De orgels zullen in al hun verscheidenheid gepresenteerd worden door Jan Wisse, Hester van der Male en Jaap Vogel met onder meer:

• Klankdemonstratie door zowel literatuurspel als improvisatie;

• Quatre-mainsspel;

• Samenzang;

• Interactie met jeugdig publiek.

Daarnaast geeft het ruim opgezette programma u alle gelegenheid om naast de kerken en orgels de fraaie binnenstad van Middelburg verder te verkennen.

Het programma zal er als volgt uit zien

11.00 – 11.15: ontvangst en welkom in de Hofpleinkerk

11.15 – 12.00: presentatie van het Blank-orgel in de Hofpleinkerk door Hester van der Male

13.00 – 13.45: presentatie van het Bakker & Timmenga-orgel in de Doopsgezinde Kerk door Jan Wisse

14.14 – 15.00: presentatie van het Steevens-orgel in de Engelse Kerk door Jaap Vogel

15.30 – 16.30 slotconcert op het De Rijckere-orgel in de Oostkerk door Jan Wisse.

Een routekaart en informatie over parkeermogelijkheden kunt u downloaden van www.kerkenmuziek.nl. Informatie over de orgels is te vinden op www.orgelsinzeeland.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl