29|06 21ste Govert van Wijn Orgelconcours

Text Example

advertentieOp zaterdag 29 juni wordt in de Grote Kerk van Maassluis voor de 21ste maal het Govert van Wijn Orgelconcours gehouden. Het concours, dat zijn naam dankt aan de schenker van het grote Garrels-orgel uit 1732, staat open voor jonge organisten tot 30 jaar.

Zowel amateurorganisten als conservatoriumstudenten kunnen deelnemen aan het concours. Deelnemers kunnen kiezen uit twee werken uit verschillende stijlperioden: Wir glauben all an einen Gott (à 2 Claviere è Pedale, Canto fermo in Tenore) van Johann Ludwig Krebs en het Cantabile en si majeur uit de Trois Pièces van César Franck. Wie voor Krebs kiest moet daarnaast een vrij werk uit de periode ná 1800 kiezen; valt de keuze op Franck dan moet een werk van vóór 1800 worden gekozen.

 De totale speelduur is maximaal vijftien minuten.

Het concours wordt op zaterdag 29 juni gespeeld voor een jury bestaande uit Jan Jansen (voorzitter), Bas de Vroome en Jaap Zwart. De drie hoogst eindigende deelnemers ontvangen een bronzen plaquette en mogen in 2014 het Laureatenconcert op het Garrels-orgel verzorgen.

Meer informatie

www.garrelsorgelmaassluis.nl 


© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie: www.gerardvanbetlehem.nl