3 maart | Rotterdam Orgelstad viert eerste lustrum

Text Example

advertentieRotterdam Orgelstad bestaat vijf jaar. De stichting viert dat op zaterdag 3 maart met een open speelochtend op Rotterdamse orgels en een promenadeconcert in de Laurenskerk met twaalf Rotterdamse organisten.

Vanaf twee uur ’s middags vinden er in de Laurenskerk tal van activiteiten plaats die met orgelbouw, orgelmuziek, orgelopleiding aan het conservatorium en plaatselijk orgelbeleid te maken hebben. Er zijn bladmuziek en cd’s te koop van Rotterdamse en buitenlandse organisten. Er is een demonstratie van het nieuwe Klop-kistorgel van de Laurenskerk (geheel van hout) en er is een fotoreportage van de bouw van het nieuwe orgel op de begraafplaats Oud Kralingen. Elke deelnemende kerk- of concertorganisatie presenteert zijn plannen en programma’ s voor 2007. Met deze beurs wil Rotterdam Orgelstad meewerken aan een actief netwerk voor de stedelijke orgelcultuur en zo inspireren tot nieuwe ontwikkelingen.

Om 15.00 uur begint het jubileum-promenadeconcert op alle orgels van de Laurens door de deelnemers van Rotterdam Orgelstad: Geert Bierling (Stadhuis en De Doelen), Wouter Blacquière (Paradijskerk), Jan Blankers (Andreaskerk), Hayo Boerema (Laurenskerk), Jan van Dijk (Open Hof Kerk Pendrecht), Jet Dubbeldam (Bergsingelkerk), Hans Houtman (Goede Herderkerk), Aart de Kort (Kathedraal Mathenesserlaan), Arjen Leistra (Hoflaankerk), Frank van Wingerden (Immanuelkerk), Gerard van der Zijden (Pelgrimvaderskerk) en Jolanda Zwoferink (Prinsekerk).

Na afloop van dit concert is gelegenheid om met de concertgevers na te praten. De toegang is een vrije gift na afloop.

Tussen 10.00 en 13.00 uur kan iedereen die dat wil spelen op vijf orgels in de Maasstad.

• Bergsingelkerk, Bergsingel (Van Leeuwen 1935, II/P/23)

• Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk, Delfshaven (Witte 1855, II/P/23)

• Prinsekerk, Schepenstraat (Witte 1877, II/P/24)

• Open Hofkerk, Middelharnisstraat, Pendrecht (Vierdag, II/P/22)

• Goede Herderkerk, Schiebroek (Van Leeuwen/Kramer, III/P/36)

Sinds de oprichting van Rotterdam Orgelstad in 2002 worden per jaar vier tot vijf orgelagenda’s verspreid, rijdt elk jaar in april de zogenoemde SnertOrgelTram, vindt elke eerste zaterdag van maart het Promenadeconcert plaats en vinden diverse andere activiteiten plaats.

Meer informatie en disposities

www.rotterdamorgelstad.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl