30|09 Finse virtuoos in Laurenskerk Rotterdam

Text Example

advertentieOp donderdagavond 30 september organiseert Stichting Vox Humana een bijzonder concert in de Laurenskerk te Rotterdam. De Finse orgelvirtuoos Kalevi Kiviniemi brengt drie eeuwen orgelmuziek tot klinken met werken van onder anderen Balbastre, Widor en Cochereau.

Kalevi Kiviniemi presenteert in Rotterdam een programma van uitersten. Van loepzuivere romantiek tot virtuoze symfonische literatuur. De Franse componisten Claude Balbastre en Michel Corrette zorgen in het programma voor de pauze voor de barokke inbreng. Groot is het contrast met de hoogromantiek en virtuositeit van Charles-Marie Widor en Pierre Cochereau. De befaamde Toccata uit de vijfde symfonie en het van romantiek doordrenkte Andante sostenuto uit de negende symfonie van Widor worden voorafgegaan door het Scherzo Symphonique van Pierre Cochereau.

Na de pauze gaat Kiviniemi meer naar ‘eigen bodem’. Met een eigen transcriptie van de Konzert-Etude Nr.3 van Franz Liszt en een improvisatie zet hij zijn handtekening onder het debuutconcert in Rotterdam om uiteindelijk af te sluiten met ‘Finlandia’ van Finlands meest befaamde componist Jean Sibelius.

Het concert begint om 20.15 uur en de toegangsprijs bedraagt € 15,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

Meer info

www.stichtingvoxhumana.nl

advertorial

© 2010 www.orgelnieuws.nl