31|5 Symposium ‘Cor Kint en Richard Hol’

Text Example

advertentieMuziekhandel en Uitgeverij Boeijenga te Veenhuizen organiseert op zaterdag 31 mei 2008 een symposium over Cor Kint en Richard Hol – Muziek voor harmonium, in samenhang met de verschijning van de uitgaven van Kints composities voor harmonium en voor viool & harmonium, geredigeerd door Thijs Kramer, en van een bundel met harmoniumwerken van Hol, verzorgd door Gert Oost.

Het symposium op 31 mei wordt gehouden in het Koepelkerkje naast Boeijenga (het Directiehotel van de voormalige Justitiële Kolonie Veenhuizen), landelijk buiten Veenhuizen gelegen, van 13.30 tot 16.00 uur.

In het panel nemen Bram Biersteker, Bart Klijnsmit, Thijs Kramer, Gert Oost, Gerco Schaap en Jaap Spaans zitting. De toegang is vrij. Twee historische harmoniums zijn aanwezig: een eenklaviers 4-spels Rousseau drukwindharmonium uit 1907 en een American Organ 2kl.+ped. zuigwind uit dezelfde tijd. Bart Klijnsmit speelt een onbekende ‘oude noviteit’ – wie de naam van de componist raadt ontvangt een muzikale surprise.

Het symposium gaat vergezeld van een kleine expositie die een indruk beoogt te geven van het artis¬tiek/intellectueel milieu waarin Kint het geluk had op te groeien, en van zijn leefomgeving in zijn Enkhuizer jeugdjaren (1890-1906), voornamelijk aan de hand van werk van schilders/grafici die Kint aan het werk gezien heeft (Tholen, Bakels), onder wier leiding (De Vries Lam, Tamson) en met wie samen (zijn kameraden Lussenburg en Sietses) hij getekend en geschilderd heeft.

De dag wordt om 20.00 uur besloten met een klein concert door het koor Fioretto onder leiding van Thijs Kramer, met medewerking van Wybe Kooijmans (vleugel) en Bart Kleinsmit (harmonium). Uitgevoerd worden delen uit de Petite Messe Solennelle van Rossini,, harmonium- en pianowerkjes van Cor Kint (Rêverie), delen uit de Missa Trinitatis van Cuypers, delen uit Brahms’ Liebesliederwalzer en meer.

© foto archief ‘de Orgelvriend’

© 2008 www.orgelnieuws.nl