33e Leidse Orgeldag op zaterdag 3 juni

Orgel Hartebrugkerk Leiden
Het Maarschalkerweerd-orgel in de Hartebrugkerk te Leiden | beeld archief ORGELNIEUWS

Op zaterdag 3 juni wordt voor de 33ste maal de Leidse Orgeldag gehouden. Zes orgels in de Leidse binnenstad zullen tijdens evenzoveel korte concerten van een half uur tot klinken worden gebracht. De dag wordt georganiseerd door Stichting Orgelstad Leiden.

Text Example

advertentieZoals ieder jaar gaat de orgeldag van start in de Pieterskerk. Aan het begin van de dag zal Theo Visser een korte inleiding houden, getiteld ‘Orgelstad Leiden?!’. Hij zal tevens op elke locatie een toelichting verzorgen op het gebouw, het betreffende orgel en de muziek. Erik van Bruggen zal om 10.00 uur het Van Hagerbeer-orgel bespelen. Om 11.00 uur verzorgt Geerten van de Wetering een concert op het Flentrop-orgel in de Stadsgehoorzaal. Hij krijgt daarbij medewerking van Trio Cortado. Casper de Jonge zal tussen 12.00 en 12.30 uur het orgel in de Lokhorstkerk bespelen.

Na een lunchpauze vervolgt de Leidse Orgeldag om 14.00 uur in de Lutherse Kerk waar Jaap Jan Steensma het Wolfferts-orgel laat horen. Om 15.00 uur geeft Henk Gijzen een kort concert in de Marekerk, waarna de dag om 16.00 uur in de Hartebrugkerk wordt besloten met een bespeling van het Maarschalkerweerd-orgel (foto) door Jan Verschuren.

De toegang tot de concerten is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. De Pieterskerk is vanaf 9.30 uur open voor koffie.

Meer informatie is te vinden op
www.stichtingorgelstadleiden.nl

 

© 2017 beeld www.orgelfoto.nl